Alexander Foss’ Industrifond

Alexander Foss’ Industrifond støtter iværksættere med innovative ideer. Hvert år uddeler fonden legater til iværksættere og mindre virksomheder for at bidrage til udviklingen af teknologisk innovative og kommercielt bæredygtige løsninger. Ansøgningsfrist den 3. september 2018.

09.08.2018 | Andy Drysdale

Fra ide til virksomhed
Intet skal stoppe en god ide! Det er drivkræften for mange iværksættere med de gode ideer. Og det er også drivkræften for Alexander Foss’ Industrifond. Kan fonden med et legat på rette sted og tidspunkt være medvirkende til, at iværksætteren kommer et vigtigt skridt videre i processen, så har fonden gjort sit arbejde.

Alexander Foss’ Industrifond støtter iværksættere med innovative ideer. Hvert år uddeler fonden legater til iværksættere og mindre virksomheder for at bidrage til udviklingen af teknologisk innovative og kommercielt bæredygtige løsninger.

Bestyrelsen

  • Flemming H. Tomdrup, bestyrelsesformand. Bestyrelsesformand for Terma A/S, tidl. adm. direktør for bl.a. Solar A/S og Lauritz Knudsen A/S
  • Nils Christian Foss Investor og iværksætter
  • Lars Hein Tidligere adm. direktør, Innovationsfabrikken IPU og professor ved DTU

Ansøgninger 2018
Det er muligt at søge legater ved Alexander Foss’ Industrifond en gang om året. Næste ansøgningsperiode er 1. juni – 3. september 2018. Ansøgninger, der bl.a. indeholder følgende elementer, vil blive vurderet positivt:

  • Uddybende beskrivelse af det teknologisk nyskabende aspekt
  • Potentialet for kommerciel udnyttelse
  • Projektplan og budget
  • Evt. anbefalinger

Vejledning
Det er muligt at få råd og vejledning i forbindelse med ansøgningsprocessen.

Kontakt
Chefkonsulent Anders Sparre, asp@di.dk tlf. 3377 3973 eller chefsekretær Lissen Bundgaard, lsb@di.dk tlf. 3377 3702.


Eksempler på tidligere legatmodtagere
Yggdrasil Biotech IVS: Udvikling af ny metode for produktion af behandlingsmidler til knogleskørhed og type II diabetes. Legat: 75.000 kr. Jonas Blom og Ansgar Stratman.

FarrowTech ApS: Udvikling af et automatisk overvågningssystem, som giver landmænd mulighed for intensiv overvågning af de farende søer på en omkostningseffektiv måde. Legat: 55.000 kr. Jakob Boss og Morten Bo Mikkelsen.

Sensohive Technologies: Trådløs sensor til monitorering af temperatur, fugt og styrke i beton. Legat: 52.500 kr. Casper Harlev.

Alexander Foss
Einar Alexander Foss (1. oktober 1858 – 25. november 1925) var en dansk ingeniør, direktør, folketingsmedlem og landstingsmedlem.

Blev student fra Haderslev i 1876 og i 1882 cand.polyt. Han var 1876-84 tømrerlærling, soldat og arbejdede med opvarmningsanlæg.

I 1885 kom han til ingeniørfirmaet F.L. Smidth, hvor han i 1887 sammen med Poul Larsen blev medejer, og hvor firmaet samtidigt skiftede navn til F.L. Smidth & Co. Han var i 1892 medstifter af Dansk Ingeniørforening, hvor han var formand fra 1904-07. Han var desuden 1903-12 formand for Sammenslutningen af Arbejdsgivere inden for Dansk Jernindustri og 1911- 21 formand for Industrirådet.

Alexander Foss’ Industrifond er oprettet i 1919 for at hædre Alexander Foss, som, udover at være medstifter af verdensfirmaet FLSmidth & Co, også var en banebrydende person for udviklingen af industriens organisation.

Medarbejdere
79466 / i31