Bidrag til AU konference om FN’s bæredygtighedsmål

Programmet for konferencen vil bestå af et hovedoplæg fra Connie Hedegaard og Grundfos omkring forskningens og virksomhedernes roller for opnåelsen af en bæredygtig fremtid. Derudover vil der være paneldebatter, samt forskeroplæg fra de respektive fakulteter.

02.11.2018 | Mie Lundgaard

ST har taget initiativ til en AU SDG konference om FN’s bæredygtighedsmål og vi er godt i gang med planlægningen.

Konferencen afholdes 4. februar 2019 kl. 15-19. Vi arbejder stadig lidt med titlen, men ”Partnerskaber for en bæredygtig fremtid” er arbejdstitlen indtil nu.

Hovedtaler er Connie Hedegaard, og vi arbejder pt. på at få en stærk repræsentant fra Grundfos til at deltage også. Martin Breum skal være moderator og få os godt igennem programmet. Derudover arbejder vi på at få aktører fra Region Midt og evt. Aarhus Kommune til at stille op.

Efter mange overvejelser er vi kommet frem til at konferencen skal være åben for alle interesserede, hvilket gør målgruppen bred, og derfor bliver konferencen afholdt på dansk.

Programmet for konferencen vil bestå af et hovedoplæg fra hhv. Connie Hedegaard og Grundfos omkring hhv. forskningens og virksomhedernes roller for opnåelsen af en bæredygtig fremtid. Derudover vil der være et par paneldebatter, samt forskeroplæg fra de respektive fakulteter. Og så vil der forhåbentlig også være en lille overraskelse, som vi ikke kan sige mere om lige nu.

Nedenfor finder I skitsen til invitationen, som også er rammen for konferencens formål.

OPGAVE

Da det er en AU konference, har vi brug for at alle fakulteter og institutter træder til og bidrager til, at konferencen bliver en succes. Vi har brug for høj faglig kvalitet, og en formidling der taler til os alle sammen, uanset faglig baggrund. Vi har derfor brug for at I senest 15. november 2018:

• Finder forskere/ forskningsmiljøer (på alle niveauer), som vil og kan have en stand i foyeren til Aulaen. Standen skal præsentere forskningsresultater eller forskningsprojekter, som har tilknytning til et eller flere verdensmål. I bedes præcisere hvilke verdensmål der adresserer.
  • Identificerer samarbejdspartnere, offentlige som private, som jeres institut har haft særlig succes med at samarbejde med, omkring udvikling af løsninger der kan relateres til et eller flere verdensmål.

I bedes sende oplysningerne til Mie Lundgaard, ST fakultetssekretariatet, mie.lundgaard@au.dk

Vi ønsker at så mange verdensmål som muligt berøres, enten ved præsentation eller ved en stand. Skulle det vise sig, at vi har for mange overlap, vender vi tilbage til jer.